Închide
Misiune in vederea implementarii proiectului TWINNING

Proiectul Twinning de acordare a asistenței din partea Uniunii Europene privind “Eficientizarea sistemului de prevenire și combatere a spălării banilor și finanțării terorismului în Republica Moldova”, în perioada 14-18 ianuarie 2019 a organizat prima misiune a experților din Lituania, care face parte din Componenta nr.6 ”Îmbunătățirea sistemului judiciar în domeniul combaterii spălării banilor și finanțării terorismului”.

Misiunea experților a inclus întrevederi cu judecători din instanțele de judecată ale Republicii Moldova, procurori și reprezentanți ai Serviciului Prevenirea și Combaterea Spălării Banilor.

Scopul misiunii a constat în revizuirea prevederilor legale care reglementează activitățile judiciare în Republica Moldova, desfășurate în cazurile de spălare a banilor și finanțare a terorismului. În cadrul ședințelor respective au fost evaluate datele cu privire la procedurile judiciare și prezentate cele mai bune practici din Lituania în domeniul activității instanțelor judecătorești pe cazurile de spălarea banilor și finanțarea terorismului. A doua parte a misiunii a fost dedicată elaborării chestionarelor pentru judecători și procurori, cu scopul de a acumula informații detaliate referitor la particularitățile urmăririi penale și examinării practicii în domeniu.

Informația sistematizată din chestionarele completate va fi utilizată pentru definitivarea Raportului privind situația din sistemul judiciar al Republicii Moldova, care urmează a fi prezentat și discutat în perioada lunii martie.