Închide
Instruire cu Executorii Judecătorești

La data de 26.01.2024, în comun cu Uniunea Executorilor Judecătorești a fost organizată instruirea executorilor judecătorești  cu genericul  Rolul executorului judecătoresc în combaterea spălării banilor și finanțării terorismului„.

Astfel, în cadrul cursului de pregătire a fost prezentat cadrul legislativ național și prevederile Recomandărilor FATF cu privire la aplicarea măsurilor de precauție,  cerințele față de programul propriu de combaterea spălării banilor și finanțării terorismului, competența și cooperarea cu organul de supraveghere și identificarea și raportarea tranzacțiilor către Serviciu conform Legii nr. 308/2017.

De asemenea, au fost prezentate tipologii unde ar putea fi implicați executorii judecătorești, fiind puse în discuție riscurile și criteriile de suspiciune identificate, precum și valorificată importanța cooperării interinstituționale în scopul dezvoltării sistemului național în domeniul prevenirii și combaterii spălării banilor și finanțării terorismului.

Totodată, au fost abordate riscurile și indicii de suspiciune care pot avea legătura cu finanțarea terorismului și obligativitatea aplicării de către executorii judecătorești a măsurilor de precauție si/sau asiguratorii cu informarea Serviciului despre cazurile identificate.