Închide
Instruire cu Avocații

La data de 21.03.2024 în comun cu Uniunea Avocaților a fost organizată instruirea avocaților cu genericul ” Rolul avocatului în combaterea spălării banilor și finanțării terorismului ”.

Astfel, în cadrul cursului de pregătire a fost prezentat cadrul legislativ național și prevederile Recomandărilor FATF cu privire la aplicarea măsurilor de precauție,  cerințele față de programul propriu de combaterea spălării banilor și finanțării terorismului, competența și cooperarea cu organul de supraveghere și identificarea, raportarea tranzacțiilor către Serviciul conform prevederilor Legii nr. 308/2017.

Totodată, au fost specificate condițiile în care avocații devin entități raportoare conform Legii nr. 308/2017 și prezentate posibile spețe unde ar putea fi implicați avocații, fiind puse în discuție riscurile și criteriile de suspiciune identificate.

De asemenea, au fost abordate riscurile și indicii de suspiciune care pot avea legătura cu finanțarea terorismului și obligativitatea aplicării de către avocați a măsurilor de precauție si/sau asiguratorii cu informarea Serviciului despre cazurile identificate.