Închide
Webinarul ”Combaterea fraudelor financiare prin aplicarea unui mecanism de urmărire și sistare a mijloacelor financiare ”

La 29 iulie curent, angajații Serviciului Prevenirea și Combaterea Spălării Banilor au participat în cadrul unui exercițiu de instruire organizată pentru mai multe țări sub forma de sesiune virtuală/webinar de către Interpol cu genericul ”Combaterea fraudelor financiare prin aplicarea unui mecanism de urmărire și sistare a mijloacelor financiare ”.

Organizatorii au elaborat și prezentat un concept nou privind localizarea și securizarea mijloacelor financiare, fapt care permite o reacție promptă și operativă din parte organelor de drept, inclusiv recepționarea plângerii/sesizării despre potențiala fraudă. Luând în considerare specificul transferurilor bancare, acțiunile de securizarea a acestora necesită o reacție și comunicare rapidă între autorități și entitățile private.

Astfel, pe parcursul webinarului au fost prezentate studii de caz de succes din diferite jurisdicții privind blocare mijloacelor în conturile bancare, cît și mecanismul eficient de interacțiune a autorităților competente.