Închide
Integritatea în Sport - Combaterea manipulării în competițiile sportive

În perioada 7-8 aprilie curent, angajații Serviciului Prevenirea și Combaterea Spălării Banilor au participat la atelierul virtual privind integritatea în sport organizată de către experții Interpol și a Comitetului Olimpic Internațional, la care au participat reprezentați a organelor competente din Bulgaria, Croația, Slovenia, România, Republica Moldova, Ucraina și alte țări.

Organizarea atelierului virtual are ca scop acordarea suportului țărilor și organizațiilor sportive prin încurajarea cooperării între organele naționale antrenate în acest domeniu, organele de drept și organizațiile sportive, inclusiv prin  organizarea instruirilor și atelierelor de lucru.

Agenda evenimentului a presupus două ședințe de instruire, în care au fost discutate metode de manipulare a sportivilor, alertele în formarea coeficienților în cadrul caselor de pariuri sportive, precum și măsuri de prevenire și combatere a acestor fenomene și a fluxurilor financiare ilicite. Au fost descrise cazuri practice de manipulare a rezultatelor în diferite sporturi și competiții la nivel local și internațional. Totodată, experții au explicat instrumentele de supraveghere și bunele prectici în acest domeniu utilizate de către casele de pariuri și organizațiilor sportive din diferite jurisdicții.

Astfel, atelierul de lucru a încurajat crearea unui mecanism eficient de efectuare a schimbului de experiența și informații de către autoritățile competente internaționale, precum și a permis dezvoltarea capacității de investigație a organelor de drept.